Väderleken i Paris är milt och begagligt med relativt små variationer. Kanske inte helt oväntat ganska olikt vädret i Sverige.  Parisborna har ett s.k maritimt klimat vilket innebär att man inte har så stora förändringar i väderleken mellan årstiderna. Vädret  Paris har sällan några ytterligheter varken vad gäller sommar eller vinter. Årstidernas växlingar är snarare milda och behagliga.

Väder Paris

Sommar & vinterväder i Paris

Somrarna i Paris är oftas mycket behagliga och mycket populära med en medeltemperatur på ca 20 grader C. med juli och augusti som de varmaste månaderna. Under sommaren är det oftast många festivaler och events i Paris.

Vintern är inte heller särskild hård jämfört med Svenska vintrar med temperaturer mellan 3 – 8 grader C. Det faller sällan under 0 grader C och det är sällsynt med snö i Paris. Vinterresor till paris är utmärkta när man vill se alla fina muséer,  utställningar och konstsamlingar.

Paris väder under vår och höst

Våren och hösten i Paris bjuder på många milda eller t.o.m varma dagar. Kvällarna blir något kyligare men under våren kan april bjuda på 10 – 14 grader C. medan maj ligger på ca 15-20 grader C.

Under hösten är semptember riktigt bra med ca 15-20 grader C. och även oktober på ca 11-16 grader C.

När är bästa årstiden för att besöka Paris?

Det beror på vem du är och vad du vill göra i Paris men för utomhus aktiviter, dvs besöka sevärdheter, promenera runt och se staden kan man åka redan från April ända till Oktober.

Nackdelen med sommarmånaderna juni – augusti är att det är populärt och kan vara mycket turister … Men är man inte allt för frusen och inte är ute efter varmt väder Paris utan mer ”neutrala”/ behagliga temperaturer är april, maj och slutet av september och oktober utmärkta månader för att resa till Paris.

Tags: , , , ,

Comments are closed.